لوبیا پلو
لوبیا پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی هست که میشه گفت تقریبا راحته و طبخش زیاد از شما زمان نمیگیره. مواد اولیه لوبیا پلو برنج و پیاز و لوبیا سبز و گوشت هست. البته توخانواده های ایرانی انواع لوبیا پلو داریم مثلا لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده، لوبیا پلو با مرغ و یا اصلا لوبیا پلو بدون گوشت.
تو این دستور آشپزی قصد آموزش لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده رو داریم. قبل از اینکه مشغول درست کردن لوبیا پلو بشید خوبه یه پیش غذای خوشمزه کنار این پلو ایرانی در نظر بگیرید. پیشنهاد ژینولند سالاد شیرازی، ماست و خیار و سبزی خوردن و انواع و اقسام ترشی جات هست. دیگه به سبک و سیاق سلیقه و مزاج خودتون و هم سفره هاتون، کدبانویی به خرج بدید و سفره غذا رو بچینید. خب بریم سراغ دستور آشپزی لوبیا پلو
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با گوشت (4 نفر):
گوشت چرخ کرده : 300 گرم
لوبیا سبز : نیم کیلو
برنج : 3 پیمانه
رب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ : 1 عدد
ادویه : 1 قاشق سوپ خوری
زردچوبه : 1
زعفران : به مقدار لازم (اندازه سر قاشق چای خوری که با نصف فنجان آبجوش دم کرده باشید)
سیب زمینی : 1 عدد بزرگ
نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه لوبیا پلو :
اول از همه برنج رو خیس کنید. چه بهتر که دو ساعت قبل از آماده کردن لوبیا پلو برنج رو خیس کنید. لوبیا ها رو هم پاک کنید و بشورید خرد کنید.
توجه : اول بشورید و بعد خردشون کنید تا ویتامین های لوبیا سبز حفظ بشه.
پیاز رو خلالی و یا نگینی خرد کنید و تو ماهی تابه سرخ کنید تا طلایی بشن. بعد از 4-5 دقیقه زردچوبه و رب گوجه فرنگی و 1 قاشق زعفرون رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پیازها یکدست بشن. گوشت چرخ کرده رو هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. گوشت رو 5 دقیقه تفت بدید.
لوبیاسبز رو هم به ماهی تابه اضافه کنید و اجازه بدید حدود 5-6 دقیقه خوب سرخ بشن. بعد 2 الی 3 فنجان آبجوش اضافه کنید و در ماهی تاب رو بذارید و نیم ساعت زمان بدید تا مواد با شعله ملایم بپزن.
تو این فاصله برنج رو آبکشی کنید. قابلمه برنج رو بذارید رو شعله گاز تا گرم بشه. مقداری روغن بهش اضافه کنید.
سیب زمینی رو جهت درست کردن ته دیگ که همه عاشقش هستن رو به لایه های کوچیک برش بزنید.
سیب زمینی ها رو کف قابلمه بچینید و مقداری زعفرون هم اضافه کنید. بعد از اینکه سیب زمینی ها مقداری سرخ شدن. باید برنج و سس لوبیاپلو رو به صورت لایه لایه تو قابلمه بریزیم.
قبل از انجام این کار سس رو تست کنید. اگر نیاز به ادویه و نمک و یا حتی آب داشت حتما این کار رو بکنید.
بعد به شکل زیر قابلمه رو پر کنید.
یک لایه برنج
یک قاشق زعفرون
یک لایه سس لوبیا پلو
و به همین روال پیش برید تا همه مواد تموم بشن. در آخر دم کنی قابلمه رو بذارید و اجازه بدید 25-35 دقیقه لوبیا پلوی مجلسی شما دم بکشه.
اینم یه عکس جهت ایده تزئین