آشپزیغذاهای اصلی

استانبولی پلو

غذای استانبولی پلواستانبولی پلو یکی از پلوهای خوشمزه و پر طرفدار هست که برای روزهایی که زمان زیادی برای آماده کردن غذا ندارید پیشنهاد خوبی هست. موادی که برای این پلو استفاده میکنن برنج و سیب زمینی و پیاز و رب و گوشت چرخ کرده هست. البته مواد اولیه استانبولی پلو توی هر شهر و یا هر خانواده متفاوته. دقیقا حال و احوالش مثل خوراک هست که هر مامانی یه تعریف برای خوراک داره و شما هیچ دو خانواده ای رو نمیتونید پیدا کنید که خوراکشون مثل هم باشه.
برای مثال تو خانواده ما تو دستور آشپزی استامبولی پلو مجلسی از گوشت چرخ کرده استفاده نمیشه و اگر ریشه یابی کنم فکر کنم برمیگرده به ذائقه برادر کوچیک و ته تغاریم که گوشت دوست نداره و خب همونطور که میدونید ته تغاری ها یه مدل حکومت و فرمانروایی تو خانواده ها دارن.


استامبولی پلو رو با خیلی چیزها میتونید سرو کنید. مثلا سبزی خوردن، ماست و خیار، انواع ترشی، پیاز و یا سالاد شیرازی که دستور تهیه اش رو براتون قبل تر گذاشتم و اینجا هم لینکش رو میذارم.

|طرز تهیه سالاد شیرازی

دیگه نوبتی هم که باشه باید بریم سراغ روش پخت استانبولی پلو


مواد لازم برای تهیه استامبولی پلو با گوشت چرخ کرده:

برنج : 2 پیمانه
پیاز متوسط: 1 عدد
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
سیب زمینی : 3 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه : ½ قاشق چای خوری
نمک : ½ قاشق چای خوری
زردچوبه : 1 قاشق غذاخوری
نمک (برای گوشت چرخ کرده) : ½ قاشق چای خوری
نمک (برای برنج) : 1 قاشق چای خوری
زعفران : ¼ قاشق چای خوری (با 4 قاشق آب داغ دم کنید) استانبولی پلو زعفرانی معرکه میشه
ادویه : ½ قاشق چای خوری
روغن و آب : به مقدار لازم


طرز تهیه استانبولی پلو با رب گوجه و چرخ کرده :

1- یک ماهی تابه مناسب انتخاب کنید و اجازه بدید تا کمی روی اجاق گاز گرم بشه. 2 قاشق غذاخوری روغن داخل ماهی تابه بریزید و پیازها رو که قبلا نگینی و یا خلالی خرد کردید رو داخل ماهی بریزید و اجازه بدید تا خوب سرخ بشن و به رنگ طلایی بشن.

استانبولی پلو ساده
2- گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا به رنگ قهوه ای دربیان. زردچوبه و نمک و فلفل و ادویه رو هم اضافه کنید و مواد رو خوب هم بزنید. سیب زمینی ها رو درشت و نگینی خرد کنید و به مخلوط اضافه کنید و اجازه بدید 5 دقیقه با مواد سرخ بشن.

3- رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و 2-3 دقیقه با مواد هم بزنید و بعد برای 5 دقیقه اجازه بدید روی شعله بپزن. بعد از 5 دقیقه از روی اجاق گاز بردارید و بذارید کنار.


4- به 6-8 فنجان آبجوش نیاز داریم. قابلمه مناسبی انتخاب کنید و آبجوش رو بریزید داخلش. برنج رو اضافه کنید و نمک و یه مقدار کمی روغن اضافه کنید و اجازه بدید بجوشه. بعد از 8-10 دقیقه یدونه از برنج ها رو برداید و با دستتون له کنید. اگر راحت له شد آماده آبکشی هست. برنج رو بریزید تو یه آبکش و با آب سرد بشوریدش.

5- قابلمه استامبولی پلو با گوشت رو بذارید رو شعله تا گرم بشه و مقداری روغن بریزید داخلش و بعد یه لایه برنج بریزید.

6- حالا مقداری از سس استانبولی پلو خوشمزه رو بریزید و نصف زعفرون دم کرده تون رو هم اضافه کنید. به همین روال ادامه بدید و یه لایه برنج و یه لایه سس و زعفرون اضافه کنید. قابلمه استانبولی پلو ایرانی رو بذارید رو شعله پخش کن از دم کن استفاده کنید. حدود 40-50 دقیقه دیگه فرایند پخت استانبولی پلو شما تموم میشه و آماده سرو هست.

تو این دستور آشپزی از ژینولند روش استانبولی پلو رو یاد گرفتیم و چنتا عکس استانبولی پلو رو هم براتون آپلود کردم. امیدوارم که از این مطلب خوشتون اومده باشه و براتون کاربردی بوده باشه. با رای دادن و گذاشتن کامنت ما رو تو بالا بردن کیفیت مطالب خیلی کمک میکنید.

 

 

امتیاز کاربر: 4.32 ( 13 نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا