آشپزیپیش غذا

سمبوسه

طرز تهیه سمبوسه همراه با عکس
سمبوسه یک پیش غذای خوشمزه و پرطرفدار است که در مدت زمان کوتاهی آماده می‌شود. اگر رژیم غذایی خود را به سمت غذای پخته و مقوی برده‌اید و شروع به حذف فست فود و سرخ کردنی‌ها کرده‌اید، این پیش غذای خانگی گزینه بسیار خوبی برای شما و البته مهمانی‌ و دورهمی‌ها است.

سمبوسه چیست؟

سمبوسه میان وعده‌ شیرین و یا تند سرخ شده است که پیدایش آن‌ ریشه در هند و آسیای شرقی دارد اما به دلیل هجوم مهاجران هندی به این مناطق آفریقا، به سرعت در آفریقا به ویژه در کشورهای شرقی کنیا، تانزانیا و کشورهای آفریقای جنوبی تبدیل شده است.

سمبوسه با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه سمبوسه گوشت چرخ شده

مواد لازم برای خمیر:

پیاز پوست‌کنده و خردشده: نصف یک عدد
آرد: 3 فنجان
شکر دانه‌ریز: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 2 قاشق چای‌خوری
روغن یا کره گیاهی: نصف فنجان
آب گرم: 1 فنجان

مواد لازم برای داخل سمبوسه:

روغن: 1-2 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط خرد شده: نصف 1 عدد
سیر خرد شده: 2 قاشق چای‌خوری
زنجبیل رنده‌شده: 1 قاشق چایخوری
سس فلفل یا سس چیلی: 1 قاشق چای‌خوری
پودر کاری: 1 قاشق چای‌خوری
فلفل کاین: یک قاشق چای‌خوری
پاپریکا دودی: نصف قاشق چای‌خوری
فلفل سفید: 1 قاشق چای‌خوری
مرغ، گوشت گاو یا بوقلمون گوشت چرخ شده: 250 گرم
جعفری یا گشنیز: 3-2 قاشق غذاخوری
نخود فرنگی: 1/3 فنجان
نمک: به مقدار لازم برای مزه‌دار کردن

طرز تهیه سمبوسه گوشت با خمیر

طرز تهیه مواد داخل سمبوسه

1. در یک ماهی‌تابه بزرگ، روغن، پیاز، سیر، زنجبیل را ریخته و با شعله زیاد تفت بدهید. حدود 2-3 دقیقه این کار را بدهید و مرتب مواد را هم بزنید تا نسوزند.

2. سپس کاری، سس فلفل، پاپریکا، فلفل سفید و فلفل قرمز را اضافه کرده و 2 دقیقه هم زدن را ادامه دهید.

3. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملاً ترکیب شوند. حدود 5 دقیقه یا بیشتر فرصت بدهید تا مواد بپزند.

4. در آخر نخود فرنگی پخته شده و جعفری را داخل ماهی‌تابه بریزید. نمک را هم اضافه کنید تا مزه دار شود. کمی هم بزنید و تابه را از روی حرارت برداشته و بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه خمیر

1. آرد را در یک ظرف بزرگ ریخته و سپس شکر و نمک را اضافه کنید.کمی هم بزنید و آب و روغن گیاهی یا روغن انجام را اضافه کنید. به آرامی ورز دهید تا خمیری نرم و چسبناک ایجاد شود.

2. خمیر را روی تخته‌ای که خیلی آردپاشی شده قرار دهید و حدود 3-4 دقیقه ورز دهید. خمیر باید نرم، الاستیک و صاف باشد.
روی یک سطح تمیز کمی آرد پاشی شده، خمیر را به صورت 16 توپ درست کنید.

طرز تهیه سمبوسه با گوشت چرخ کرده

1. خمیر را با استفاده از یک وردنه روی سطحی که کمی آردپاشی شده رول کنید و از وسط نصف کنید. 1 الی 2 قاشق غذاخوری از مواد را در مرکز آن قرار دهید.

2. لبه‌های خمیر را با استفاده از انگشت خود با آب یا خمیر آرد کمی مرطوب کنید. انتهای خمیر را به داخل تا کنید تا مثلثی شکل شود. سمبوسه‌ها را در سینی بگذارید.

3. در یک ماهی‌تابه یا قابلمه حدود 2 سانتی‌متر روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی گرم شد به‌آرامی چند سمبوسه را درون قابلمه بریزید. چند دقیقه سرخ کنید تا قسمت پایین سمبوسه قهوه‌ای روشن شود. سمبوسه‌ها را برگردانید و چند دقیقه دیگر سرخ کنید تا طرف دیگر آن قهوه‌ای روشن شود.

4. برای اینکه سمبوسه‌ها را از قابلمه دربیاورید از یک کفگیر استفاده کنید تا روغن آن‌ها گرفته شود و در نهایت سمبوسه‌ها را با سس گوجه فرنگی سرو کنید.

نکته آشپزی: اگر وقت برای آماده‌سازی خمیر ندارید، از خمیرهای آماده استفاده کنید.

طرز تهیه سمبوسه با گوشت چرخ کرده


سمبوسه هندی

طرز تهیه سمبوسه هندی با سیب زمینی

مواد لازم:

مواد خمیر:
آرد: نصف فنجان
آب: ¼ فنجان
روغن: 1 قاشق غذاخوری
نمک: ¼ قاشق چای‌خوری

مواد داخل سمبوسه هندی:
سیب‌زمینی بزرگ، آب پز، پوست کنده و خوب له شده: 2 عدد
نخود فرنگی تازه، بخار پز شده: 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
دانه‌های زیره: 1 قاشق چای‌خوری
زنجبیل رنده شده: 1 قاشق چای‌خوری
گشنیز ریز خردشده: 1 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز کوچک خرد شده: 1 عدد
پودر گشنیز: ½ قاشق چای‌خوری
پودر دانه رازیانه: ½ قاشق چای‌خوری
ادویه هندی: 1 قاشق غذاخوری (از عطاری امکان تهیه کردن دارید)
نمک: ½ قاشق چای‌خوری
پودر چیلی قرمز: ¼ قاشق چای خوری
پودر انبه خشک (اختیاری): ¼ قاشق چای‌خوری
آب لیمو تازه (اختیاری): 1 قاشق غذاخوری
روغن نباتی: به مقدار لازم برای سرخ کردن

طرز تهیه سمبوسه هندی در فر

طرز تهیه سمبوسه هندی با سیب زمینی:

1. در یک کاسه بزرگ آرد، روغن، نمک، آب را اضافه کنید و سپس همه را به صورت خمیر نرم درآورید. خمیر را زیاد ورز ندهید. خمیر را کنار گذاشته و روی آن را با نایلون یا سلفون بپوشانید.

2. در یک ظرف مناسب، روغن را گرم کنید. دانه‌های زیره را به روغن داغ اضافه کنید. حالا زنجبیل را هم بزنید و حدود 15 ثانیه آن‌ها را با روغن تفت بدهید. فلفل قرمز، پودر گشنیز، پودر رازیانه، گشنیز خرد شده، ادویه هندی، نمک، پودر چیلی قرمز، پودر انبه خشک، سیب زمینی، نخود فرنگی را اضافه کنید و همه چیز را خوب مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شود.

3. از خمیر 4 توپ یک اندازه درست کنید و آن را با استفاده از کمی روغن و وردنه به شکل دایره و خیلی نازک به ضخامت ¼ سانتی‌متر در بیاورید. خمیر دایره‌ای را با استفاده از چاقو به نصف یا دو نیم‌دایره مساوی برش بدهید.

طرز تهیه سمبوسه هندی

4. حالا نیمی از انتهای مستقیم نیم‌دایره را مرطوب کرده و در حالی که یک حفره خالی در مرکز آن ایجاد می‌کنید، خمیر را مخروطی کنید. مثل کاغذی که به شکل مخروط در می‌آوریم. انتهای مخروط را با استفاده از مقداری آب و فشار دادن لبه‌ها به هم ببندید.

5. مخروط را از انتها در دست بگیرید و بااستفاده از قاشق مخلوط سیب زمینی را داخل آن بریزید.
از کمی آب استفاده کنید و لبه‌های خمیر را مرطوب کنید و سپس دو سر آن را فشار دهید تا محکم بسته شود.

6. خمیر پر شده را کنار بگذارید و این کار را با مابقی خمیرها انجام دهید.

7. در ظرف مناسبی مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط خمیرها را تفت دهید تا رنگ آن قهوه‌ای روشن شود.

8. سمبوسه داغ را با آبلیمو و هر سسی که دوست دارید سرو کرده و لذت ببرید!

طرز تهیه سمبوسه ی هندی

دکمه بازگشت به بالا