سالاد کلم بروکلی- روش تهیه 4 سالاد کلم بروکلی
سالاد کلم بروکلی، یک سالاد سبزیجات سبک است که به عنوان میانوعده هم میتوانید میل کنید. دستور غذاییهای متفاوتی برای این سالاد وجود دارد. شما میتوانید انواع سالاد کلم بروکلی درست کنید که تفاوتشان تنها در مواد اولیه آنهاست، مثلا در مواردی از پیاز، گوشت مرغ، هویج، قارچ، سیب و … استفاده میشود. در این آموزش شما ابتدا طرز تهیه سالاد کلم بروکلی با گوجه فرنگی و کلم سفید و کاهو و ذرت را یاد میگیرید و در ادامه 3 مدل سالاد دیگر را برای شما قرار دادهایم.
1. مواد لازم برای سالاد کلم بروکلی با ماست:
نعناع خشک: 2 قاشق سوپخوری
کلم بروکلی: 200 گرم
آبلیمو: 2 قاشق سوپخوری
کلم خرد شده: 200 گرم
سرکه: 2 قاشق غذاخوری
کاهو: 200 گرم
ماست ترش: 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ پخته و رنده شده: 2 عدد
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن زیتون: 2 قاشق عذاخوری
ذرت پخته شده: 1 لیوان
گوجه فرنگی: 1 عدد
پودر قند: 1 قاشق مرباخوی
طرز تهیه سالاد کلم بروکلی با کاهو:
1. کلم بروکلیها را به اندازههای دلخواهتان خرد کنید و 2-3 دقیقه در آبجوش بریزید تا نرم شود. بعد از چند دقیقه یک کلم بروکلی را تست کنید اگر نرمی آن باب میلتان بود اجاق گاز را خاموش کنید و کلمها را از آب در بیاورید.
2.کلم خرد شده را با 2 قاشق غذاخوری و سرکه و کمی پودر قند و تخممرغهای رنده شده مخلوط کنید. کاهو و گوجه فرنگیها را هم خرد کنید و به همراه باقی مواد سالاد در ظرف مناسبی بریزید.
3.بعد سس سالاد را به شکل زیر درست کنید.
مقداری ماست ترش و روغن زیتون و آبلیمو و نعناع خشک را به همراه نمک و فلفل در ظرفی ریخته و خوب هم بزنید. این سس کمی غلیظ است اگر دوست داشتید سس کمی رقیق شود میتوانید از 1-2 قاشق آب یا آبلیمو استفاده کنید. البته اگر آبلیمو استفاده کردید حواستان به طعم ترش سس و بالا رفتن فشار باشد:)
سالاد را در ظرف مناسبی ریخته و تزئیین و سرو کنید. برای تزئین از هویج رنده شده، زیتون و بینهایت سبزیجات رنگارنگ میتوانید استفاده کنید.
اینم یک مدل دیگه سالاد هست که تخممرغها را رنده نمیکنیم و همهچیز رو سایز درشت استفاده میکنیم.
2. سالاد کلم بروکلی و کاهو و خیار و قارچ
استفاده از انواع سبزیجات در این سالاد باعث جذابیت و محبوبیت این سالاد بین افراد شده است. گلهای کلم بروکلی، قارچهای خرد شده، گوجهفرنگی مینیاتوری، خیار خرد شده و پیاز قرمز در این سالاد وجود دارد که ترکیب رنگ زیبا و اشتهاآوری در آن ایجاد کرده است.
مواد لازم برای سس:
سیر: 1 عدد
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
سس مایونز: 1 فنجان
دوغ: 1/2 فنجان
پیازچه خرد شده: 2½ قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه: 1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: 1/4 قاشق چایخوری
سبزیجات مورد نیاز:
کاهو خرد شده: 6 برگ بزرگ
گوجه فرنگی مینیاتوری: 8-10 عدد
کلم بروکلی خرد شده: ½1 فنجان
خیار کوچک نازک برش خورده: 1 عدد
قارچ خرد شده: 3 عدد
پیاز کوچک قرمز نازک خرد شده: 1 عدد
طرز تهیه:
یک کاسه بزرگ آماده کنید و سبزیجات را در آن بریزید. سیر را رنده و یا بسیار ریز خرد کنید و در ظرف جداگانهای همه مواد سس را با هم قاطی کنید و خوب هم بریزید. سس را آهسته در کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا طعم مواد بر تمام سالاد قالب شود.
اگر در رژیم هستید و باید میزان کالری مصرفی خود را کنترل کنید، از سس و دوغ کمچرب استفاده کنید.
3. سالاد کلم بروکلی و انار و گردو
اگر به دنبال دستور تهیه یک سالاد تازه هستید که اکثر افراد آن را دوست دارند این سالاد کلم بروکلی برای شما مناسب است!
این یک سالاد تابستانی است که با کلم بروکلی، انار و گردو تهیه شده و گزینه بسیار خوبی برای تعطیلات و دورهمیهای خانوداگی و البته مهمانیهای رسمی است. این سالاد بدون گلوتن و گوشت و مخصوص افراد وگان است.
مواد لازم
کلم بروکلی خرد شده: 4 فنجان
انار: نصف فنجان
گردو: نصف فنجان
نمک: نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای سس
آب انار: 2 قاشق غذاخوری
آب: 1 قاشق غذاخوری
سس مایونز: 3 قاشق غذاخوری
شکر: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه:4/1 قاشق چایخوری
نمک: /18 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
در یک کاسه متوسط کلم بروکلی، دانههای انار گردو را ریخته و مخلوط کنید.
در یک کاسه کوچکتر آب انار، آب، سس مایونز، شکر، فلفل و نمک را ریخته و خوب هم بزنید تا مواد ترکیب شوند. سس خوشمزهای که تهیه کردید را روی کلم بروکلی ریخته و ترکیب کنید تا روی سالاد را کامل بپوشاند و سالاد را بلافاصله سرو کنید.
نکته آشپزی: در دستور تهیه این سالاد که یک دستور امریکایی است، گردوی تفت داده شده ذکر شده است که در صورت تمایل میتوانید به جای گردوی خام استفاده کنید.
نکته آشپزی: به جای سس مایونز از ماست یونانی هم میتوانید استفاده کنید.
4. سالاد کلم بروکلی و قارچ
مواد لازم برای ماریناد:
طبق تعریفی که ویکی پدیا به ما داده، ماریناسیون فرآیند خیساندن غذاها در یک مایع قبل از پخت و پز است. پس از اسم ماریناد مثل من هنگ نکنید.
قارچ: 300 گرم بهصورت ورقههای نازک برش بدهید
سس سویا تیره: 3 قاشق غذاخوری
سس چیلی شیرین: 2 قاشق غذاخوری
پوست لیموی رنده شده: حدود 3 قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه: حدود 3 قاشق غذاخوری
روغن کنجد: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سرخ کردن
روغن نارگیل: 1 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط: نصف یک عدد را خلالی و نازک برش دهید
فلفل چیلی قرمز: 1 عدد هسته و دانهها را برداشته سپس ریز خرد کنید
سیر خرد شده: 2 حبه
زنجبیل: 1 قطعه به اندازه انگشت شست (20 گرم) پوست گرفته و ریز رنده شده
فلفل دلمهای قرمز: 1 عدد (180 گرم)، مغز و دانهها را برداشته و سپس نازک برش بدهید
کلم بروکلی: 1 عدد کوچک حدود 280 گرم
بادام هندی: 50 گرم
نودل: 175 گرم
پیازچه: 3 عدد ریز خرد شده
دانه کنجد: مقدار کمی برای تزئین
طرز تهیه:
1. همه مواد ماریناد را با هم مخلوط کنید. قارچها را در یک ظرف کم عمق بزرگ قرار دهید و سپس روی ماریناد بریزید. مواد را خوب هم بزنید و مطمئن شوید که همه قارچها با ماریناد طعمدار شدهاند. اجازه بدید قارچها 10 دقیقه در ماریناد مشغول ریلکس باشند.
نودلها رو طبق دستور پختشون که اکثرا روی پاکت بستهبندیشون زده میشه، بپزید.
2. در یک ووک یا ماهیتابه بزرگ، روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را اضافه کرده و حدود 5 دقیقه تفت دهید.
حرارت را زیاد کنید و سیر، زنجبیل و فلفل چیلی را اضافه کرده، حدود 2 دقیقه تفت دهید. حالا فلفل، کلم بروکلی و بادام هندی را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر هم بزنید. اگر ووک کمی خشک شد،کمی روغن نارگیل اضافه کنید.
3. حالا قارچ و ماریناد را به وک اضافه کنید و حدود 4 یا 5 دقیقه مواد را هم بزنید. وقتی سس داغ شد و قارچ پخت، نودلها را اضافه کنید و آن را بریزید و خوب هم بزنید تا سس نودلها را هم بپوشاند. در آخر پیازچه را اضافه کنید.
سالاد شما آماده است. بلافاصله آن را سرو کرده و روی سالاد را با مقداری دانه کنجد و پیاز تازه خرد شده سرو کنید.
نکته : اگر این سالاد را برای بچههای کم سن و سال سرو میکنید، مقدار چیلی را کاهش دهید، این مقدار فلفل برای بچه 12 ساله خوب است اما برای بچههای کوچکتر کمی تند است.
نکته : اگر به آجیل یا کنجد حساسیت دارید، آنها را حذف کنید چون بدون روغن کنجد و بادام هندی همچنان طعم عالی خواهد داشت.