سالاد شیرازی
سالاد شیرازی قطعا یکی از بهترین سالادهای اصیل ایرانی هست. سرو این سالاد ساده کنار غذاهایی مثل قورمه سبزی و استانبولی عالیه. عطر و بویی که سالاد شیرازی تو خونه و یخچال پخش میکنه اشتهای هر آدمی رو دو برابر میکنه.
برادر من انقد سالاد شیرازی دوست داره که میشه آجر رو پخت و با سالاد شیرازی براش سرو کرد. :)) در نهایت عشق وقتی چشماش به شکل قلب شده میشینه و آجر و سالادش رو میخوره. البته بماند که پسرعموی عزیز لب به این کشف بزرگ بشریت نمیزنه، چون معده اش اذیت میشه.
به نظر من باید به کسی که برای اولین بار این ترکیب رو کنار هم گذاشت و سالاد شیرازی رو اختراع کرد هزاران لایک نثار کرد.
از بحث خارج نشیم. نکته خیلی خوب تو سالاد شیرازی مواد اولیه این بزرگوار هست. گوجه فرنگی، خیار و پیاز. اکثر اوقات تو یخچال هممون پیدا میشن. برای چاشنی هم که آبلیمو و آبغوره و بعضا سرکه استفاده میکنیم. حالا بریم که دستور تهیه این سالاد جان رو داشته باشیم.
مواد لازم برای تهیه سالاد شیرازی :
خیار : 3عدد
نمک : به میزان لازم
گوجه فرنگی :2 عدد
فلفل : به میزان لازم
پیاز متوسط : 1 عدد
نعناع خشک : 1 قاشق چای خوری
روغن زیتون : 2 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه سالاد شیرازی :
1. گوجه فرنگی و خیار و پیاز رو خوب بشورید و آماده خرد کردن کنید. میتونید خیارها رو هم با پوست و هم بدون پوست خرد کنید. من خودم چون دوست دارم رنگ سبز سالادم ملایم باشه پس اکثر اوقات خیارها رو پوست میگیرم و پوستشونو روی پوست صورتم میذارم و با یه تیر دو نشون میزنم:) ولی خب یه کوچولو از پوست خیارها رو هم میذارم روشون بمونه.
2. پیاز و گوجه فرنگی و خیارها رو خرد کنید و با هم مخلوط کنید. حالا طعم دهنده ها، یعنی آبلیمو و آبغوره و در صورت تمایل سرکه رو اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل هم فراموش نشه. آخر سر نعناع خشک و روغن زیتون رو هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سالاد یکدست بشه.
3. سالاد شیرازی خوشمزه رو بذارید تو یخچال و اجازه بدید گوجه ها خوب آب بندازن و یه آب سالاد خوشمزه داشته باشید. (تو خونه ما همیشه سر این سالاد شیرازی و خصوصا مقدار آب سالاد دعواست طوری که بعضا دیده شده جهت رعایت عدالت از ترازو برای تقسیم کردن سالاد استفاده کردیم. شکمو هم کاربرای ژینولند هستن :)))
از مدل سرو سرآشپز این عکس خیلی خوشم اومد. تو فنجون سفالی سالاد شیرازی سرو کرده:) خلاقیت و تنوع
نکته آشپزی :
1. اینکه مواد سالاد رو به چه اندازه ای خرد کنید کاملا به سلیقه و مزاج خودتون برمیگرده، بعضی ها سالاد شیرازی رو ریز دوست دارن و بعضیا درشت. ولی اینکه اندازه ها یکی باشن، باعث خوشگل تر شدن سالاد میشه. مثلا این سالادی که تو عکس میبینید کلا مرزهای خرد کردن گوجه و خیار و پیاز رو برای سالاد، جابجا کرده و مواد رو خلالی خرد کرده:))) البته که جالب هم شده.
2. سعی کنید حتما حتما حتما از چاقوی تیز استفاده کنید. چون چاقوی کند باعث میشه گوجه فرنگی ها کمی له بشن و از قشنگی سالادتون کاسته میشه.
3. اگه لیمو ترش دارید. به جای آبلیمو، آب 2 تا لیمو ترش رو بگیرید و بریزید تو سالاد و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.
تو این تصویر سالاد شیرازی با جعفری رو میبینید که پیشنهاد میکنم حتما درست کنید (فقط کافیه جعفری خرد شده به سالاد اضافه کنید) چون طعم خوشمزه و لذیذی داره.