غذاهای اصلی

قورمه سبزی

قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانیه که علاوه بر طرفداران زیادی که تو خانوداه های ایرانی داره، حتی مردم آمریکا و اروپا هم از قورمه سبزی به عنوان یه غذای سنتی ایرانی استقبال میکنن. همونطور که میدونید، قورمه سبزی یک خورشت ایرانی با سبزی تازه خرد شده و لوبیا و گوشت قرمز هست. در رابطه با نام گذاری این خورشت باید بگم که قورمه یک کلمه ترکی هست و به معنای سرخ شده در روغن هست. سبزی هم که کاملا واضحه و انواع سبزی یعنی جعفری و گشنیز و تره و …. منطورمونه که ترکیب این دو کلمه خورشت دلربای قورمه سبزی رو تشکیل میدن. واقعا هیچی مثل این نیست که خسته کوفته برسی خونه و عطر و بوی قورمه سبزی تو راهرو پیچیده باشه و در رو باز کنی و ببینی بله بو از خونه شماست. 🙂
هرچند دستور آشپزی قورمه سبزی نسل به نسل از مامان بزرگا به نوه و نتیجه ها رسیده و میشه گفت تغییری نکرده ولی باز قورمه سبزی تو بخش های مختلف کشور به شیوه های مختلفی پخته میشه. مثلا مردم جنوب کشور، از سبزی گشنیز به نسبت بیشتری تو ترکیب سبزی ها استفاده میکنن و از رب گوجه فرنگی هم استفاده میکنن. یا مردم شمال از سبزی شنبلیله استفاده نمی کنن و به جای لوبیا قرمز از لوبیا چشم چیتی استفاده میکنن. در آذربایجان هم به جای لوبیا قرمز از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنن و مثل مردم جنوب به خورشت قورمه سبزی رب گوجه فرنگی هم اضافه میکنن.
چیزی که تو قورمه سبزی نقش اصلی رو بازی میکنه، لیمو خشک یا همون لیمو امانی هست. یعنی این لیمو امانی انقدر برای مهمه که اگه گوشت، لوبیا، سبزی قورمه، پیاز و روغن و همه چی آماده باشه ولی لیمو امانی نباشه کلا خورشت قورمه سبزی رو کنسل میکنم. والا چه معنی داره قورمه سبزی بدون لیمو امانی. خب پر حرفی کافیه بریم برای دستور آشپزی قورمه سبزی لذیذ و خوشمزه.


مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی (برای 6 نفر) :

گوشت قرمز خرد شده: 400 گرم
لوبیا قرمز : 1 فنجان (بهتر است از شب قبل خیس کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود)
سبزی قورمه (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله): نیم کیلو
پیاز خرد شده: 1 عدد
لیمو امانی : 4 عدد
زردچوبه : 1 قاشق غذاخوری
روغن و نمک و فلفل : به مقدار لازم


طرز تهیه قورمه سبزی:

1. سبزی ها را خوب بشورید و خرد کنید. ماهی تابه بزرگی را انتخاب کنید و سبزی ها را با روغن سرخ کردنی خوب سرخ کنید.
پیازها رو هم خوب حدود 10 دقیقه سرخ کنید تا رنگشون طلایی بشه. گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو به پیازها اضافه کنید و 8 دقیقه تفت بدید.

2. حالا لیمو امانی و لوبیا قرمز و سبزی هارو هم اضافه کنید. آب هم اضافه کنید و در قابلمه رو بذارید و شعله گاز رو زیاد کنید تا بجوشه. بعد از اینکه آب جوشید شعله گاز رو کم کنید. اجازه بدید خورشت قورمه سبزی حداقل 2 ساعت بپزه تا جا بیفته. بعد از اینکه پخت قورمه سبزی رو تست کنید و اگر نیاز به نمک داشت میتونید اضافه کنید.

قورمه سبزی رو اکثرا با ماست، دوغ و سالاد شیرازی  سرو میکنن. با توجه به طبع و مزاجتون هر کدوم رو خواستید کنار قورمه سبزیتوون سرو کنید.

ای کسانی که همانند برادر بنده عاشق قورمه سبزی هستید لایک هایتان را بکوبید (;

امتیاز کاربر: 5 ( 2 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا