
طرز تهیه پاستا فاجیولی پیشغذای ایتالیایی سنتی
پاستا فاجیولی (Pasta e Fagioli) یک پاستای سنتی ایتالیایی با پایهی گوجهفرنگی معطر است که بهمعنای «پاستا و لوبیا» است. این دستور غذایی پر از طعم بوده و کاملاً یادآور غذای خانگی و راحت است.
این پیش غذا که با نام پاستا فازول (Pasta Fazool) هم شناخته میشود، یکی از غذاهای بسیار سنتی ایتالیایی است. از آن دسته غذاهایی که مادربزرگها برای نوههایشان درست میکردند؛ بههمین دلیل حالوهوای غذای خانگی و آرامشبخش دارد. برای خوشمزهتر کردن این پاستا، روی آن کمی خردهنان ترد و طعمدار بریزید تا حس کرانچی پیدا کند. همچنین این دستور را خیلی راحت میتوان وگان درست کرد؛ کافی است پنیر پارمزان را حذف کنید.
بهترین بخش این غذا این است که همهچیز در یک قابلمه پخته میشود، پس شستن ظرفها هم ساده خواهد بود. علاوهبر این، مواد اولیهی آن معمولاً در اکثر یخچالها و کابینتهای خانه پیدا میشوند؛ بنابراین برای وقتهایی که نیاز به یک غذای فوری دارید، عالی است.

مواد لازم برای تهیه پاستا ای فاجیولی
لوبیا چیتی: ستاره اصلی این غذاست. میتوانید بهجای آن از لوبیا سفید، نخود یا لوبیا قرمز هم استفاده کنید. در این دستور از لوبیای کنسروی استفاده شده اما استفاده از لوبیا خشک و پختن آن هم بلامانع است.- پاستا صدفی: بهترین نوع پاستا برای این غذاست. چون سس را مثل کاسههای کوچک در خود نگه میدارد. پاستای ماکارونی خمیده هم انتخاب رایجی است. اما درکل پاستای باب میلتان را تهیه کنید.
- پیاز، هویج و کرفس: پایهی اصلی پاستا
- برگ بو: طعمی بینظیر میدهد، مخصوصاً وقتی با سبزیجات تفت داده شود.
- سیر: همیشه مزه غذا را بهتر میکند.
- جوز هندی: نکتهی ویژه برای ایجاد عطر دلنشین.
- سیبزمینی: یکی دیگر از رازهای ژینولند برای افزایش غلظت و خامهای شدن غذا.
- رب گوجهفرنگی: انتخاب عالی بهجای گوجه کنسروی یا سس گوجه است چون طعم عمیقتری دارد.
- آب سبزیجات: در این دستور برای نسخهی گیاهی و وگان استفاده شده است، اما درصورت تمایل میتوانید از آب مرغ یا گوشت استفاده کنید.
- پنیر پارمزان: یک ماده اختیاری است که میتوان حذفش کرد. اما اگر اضافه شود، عطر و طعم پنیر ملایمی به سس میدهد. قبل از سرو، آن را از غذا خارج کنید.
- روغن زیتون: برای تفت دادن سبزیجات.
روش تهیه پاستا فاجیولی
1. سبزیجات شامل پیاز، هویج و کرفس را ریز خرد کنید.
2. آنها را با کمی روغن زیتون، برگ بو و نمک در قابلمه روی حرارت متوسط تفت دهید.
3. وقتی نرم شدند، سیر را اضافه کنید. سپس ۳ قاشق رب گوجهفرنگی بریزید و ۳ تا ۵ دقیقه تفت دهید تا خامیاش گرفته شود.
4. آب سبزیجات و کمی آب اضافه کنید، سپس سیبزمینی خردشده، جوز هندی و (در صورت تمایل) پنیر پارمزان بیندازید. درب قابلمه را بگذارید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید.

5. بعد از پخت سبزیجات، یک پیمانه از آب را کنار بگذارید.
6. پاستا و کمی نمک اضافه کنید. اگر آب کم شده بود، یک پیمانه دیگر آب اضافه کنید.
7. یکچهارم لوبیا را با آبی که کنار گذاشته بودید مخلوط و پوره کنید تا یک سس خامهای درست شود.
8. وقتی پاستا نیمپز شد، بقیه لوبیا و این سس خامهای را به قابلمه برگردانید. چند دقیقه دیگر بپزید.

9. با جعفری خردشده و کمی پنیر پارمزان تازه رندهشده سرو کنید. نوش جان!

نکات و ترفندها
- سبزیجات را به اندازههای ریز و یکسان خرد کنید تا همزمان بپزند.
- همیشه رب گوجه را قبل از افزودن آب سبزیجات تفت دهید تا طعم لذیذتری ایجاد کند.
- میزان آب را بسته به نوع پاستا تنظیم کنید (۲ تا ۳ پیمانه).
- قبل از سرو، برگ بو و پارمزان را خارج کنید. لوبیا را در پایان اضافه کنید تا بیش از حد نرم نشود.
نگهداری و گرم کردن دوباره
- این پاستا مانند قورمهسبزی هرچه بیشتر بماند جاافتاده و خوشمزهتر میشود. در ظرف دربسته داخل یخچال تا ۳–۴ روز ماندگاری دارد.
- برای گرم کردن، کمی آب یا آب سبزیجات اضافه کنید.
- میتوانید تا دو ماه هم فریز کنید، اما بهتر است پاستا را جدا نگه دارید و هنگام مصرف تازه بپزید تا نرم و له نشود.
لوبیا چیتی: ستاره اصلی این غذاست. میتوانید بهجای آن از لوبیا سفید، نخود یا لوبیا قرمز هم استفاده کنید. در این دستور از لوبیای کنسروی استفاده شده اما استفاده از لوبیا خشک و پختن آن هم بلامانع است.
روش تهیه پاستا فاجیولی





