سس هلندی- آموزش 5 نوع سس هلندی
سس هلندی از جمله سسهای مدرن و ساده است که علاوه بر طعم لذیذ، خیلی هم راحت و سریع آماده میشود. مواد اولیه کم و ارزان هم از دیگر مزایای این سس است.
انواع مختلفی از این سس داریم ما در این دستور آشپزی از ژینولند، دستور 5 مدل را آموزش دادهایم. به ترتیب سس هلندی، با چاشنی پرتقال، با چاشنی گردو، سس هلندی قرمز با آویشن و در آخر سس با خامه را آموزش دادهایم. پس بزنید بریم :)
مواد لازم:
زرده تخممرغ: 3 عدد
سرکه سفید: 3 قاشق غذاخوری
کره ذوب شده: 3/4 فنجان
نمک و فلفل قرمز: به مقدار لازم
آب لیمو ترش: نصف یک عدد
طرز تهیه:
زرده تخم مرغها را با سرکه روی بخار یا ظرف آب جوش بهم بزنید تا کف کند. کره آب شده را بهآرامی اضافه کنید و بهم بزنید. نمک، فلفل قرمز و آبلیمو را اضافه کنید. خب سس را خوب هم بزنید تا آماده سرو شود.
نکته آشپزی: این سس گرم را نه تنها با مارچوبه تازه و سفید، بلکه با انواع مختلف سبزیجات و گوشت کباب هم میتوانید سرو کنید.
سس هلندی با چاشنی پرتقال
مواد لازم:
زرده تخم مرغ: 4 عدد
آب پرتقال: 2 قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
پودر فلفل سفید تازه: به مقدار لازم
پودر فلفل سیاه تازه: به مقدار لازم
کره: 255 گرم
پرتقال: 1 عدد
طرز تهیه:
زرده تخممرغها را با آب پرتقال بهم بزنید. نمک و فلفل سفید را به آن بیافزایید و روی بخار آبجوش قرار داده و به طور مرتب بهم بزنید تا غلیظ شود. کره گرم و آبشده را بهآرامی اضافه کنید و به هم زدن آن ادامه دهید.
پرتقال را با آب داغ بشویید و خشک کنید. 1-2 قاشق چایخوری پوست آن را رنده کنید و به سس اضافه کنید. در آخر فلفل سیاه را اضافه کنید و سس را خوب هم بزنید.
سس هلندی با چاشنی گردو
مواد لازم:
آب: 4 قاشق چایخوری
مغز گردو: 14 عدد
دانه فلفل کوبیدهشده: 4 عدد
برگ بو: 1 عدد
زرده تخم مرغ: 3 عدد
کره: 170 گرم
نمک: به مقدار لازم
سرکه تمشک: 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
آب را بجوشانید. 4 عدد گردو را ریز خرد کنید و به مدت 2 دقیقه همراه با دانه فلفل کوبیده شده و برگ بو در آب بحوشانید. آب چاشنی دار را در ظرفی صاف کنید.
زرده تخممرغها را افزوده و روی بخار آب قرار دهید و به هم بزنید تا حالت خامهای و غلیظ پیدا کند.
کره را روی حرارت ملایم آب کنید و کم کم به مخلوط زرده تخممرغ اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سس خامهای شود. باقی گردوها را خرد کنید و به سس بیافزایید سپس نمک، فلفل و سرکه تمشک را اضافه کنید.
نکته آشپزی: این سس همراه با سبزیجات تازه نظیر مارچوبه، هویج، ذرت شیرین، پیازچه، ساقه کرفس، کلم بروکلی، و تخم مرغ آب پز بسیار لذیذ و مطلوب است.
سس هلندی قرمز با آویشن
مواد لازم:
کره: 140 گرم
رب گوجه: 3 قاشق چایخوری
برگ آویشن تازه: 1 قاشق چایخوری
زرده تخممرغ: 3 عدد
سرکه قرمز: 4 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز: به مقدار لازم
شکر: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
کره را روی حرارت ملایم آب کنید. رب گوجه را که هم دمای محیط است (اگر در یخچال نکهداری کردهاید، از یخچال درآورده و اجازه دهید تا هم دمای محیط شود) را به کره اضافه کنید و بهم بزنید.
برگ آویشن را اضافه کنید. زرده تخممرغها و سرکه را روی بخار (نام این روش بن ماری است) بهم بزنید تا حالت خامهای پیدا کند.
مخلوط رب گوجه را کم کم به آن افزوده و به هم زدن ادامه دهید. نمک، فلفل قرمز و شکر را اضافه کنید.
سس هلندی خامهای
مواد لازم:
سس هلندی: 1 پیمانه
خامه: 100 گرم
پودر فلفل شیرین: کمی
طرز تهیه:
خامه را بهم بزنید تا غلیظ شود و کمی پودر فلفل اضافه کنید. سپس آن را به سس هلندی ولرم اضافه کنید. بلافاصله سرو کنید
نکته آشپزی: سرو این سس با مارچوبه سبز و سفید و گل کلم عالی است.