سس بشامل
سس بشامل (به فرانسوی: Béchamel) یکی از خوب ها در زمینه سس هست. این سس یکی از سس های اصلی کشور فرانسه به شمار میره.
برای لازانیا، گراتن و سوفله از این سس زیاد استفاده میشه. در حدی که اصلا بعضیا ایشون رو سس لازانیا صدا میکنن. سس بشامل چند مدل داره که به تناسب چاشنیش طعمش متفاوت هست. (مثلا سس بشامل سیر یا سس بشامل پنیر) این دستور آشپزی ژینولند به شما سس بشامل ساده رو یاد میده :)) البته یه نکته کنکوری هم آخر دستور آشپزی گذاشتم که مخصوص کسایی که مثل دختر عموی من عاشق گوشتن :|.
یه نکته جالب درباره اسم این سس اینه که اسم این سس رو از روی اسم لوئیس بشامل، یکی از اعضای دربار انتخاب کردن. ( صرفا جهت خودشیرینی). بعضا اشتباهی میگن که جناب لوئی این سس رو ابداع کرده:|. زحمت رو یکی دیگه کشیده اختراع کرده به اسم لوئی تمومش میکنن:|||
پر حرفی کافیه، بزنید بریم تا ببینیم سس بشامل چجوری آماده میشه.
مواد لازم برای تهیه سس بشامل:
کره : 3 قاشق غذاخوری
آرد : 2.5 قاشق غذاخوری
شیر : 1 لیتر
برگ بو : 1 عدد
دانه فلفل : 5 عدد
ساقه آویشن : 2 عدد
نمک
پودر فلفل تازه
جوز هندی رنده شده تازه
زرده تخم مرغ : 1 عدد (به دلخواه)
طرز تهیه سس بشامل:
1. قابلمه مناسبی رو انتخاب کنید و روی اجاق گاز روشن قرار بدید. بعد از اینکه قابلمه گرم شد کره رو داخل قابلمه بذارید تا آب شه. بعد از آب شدنش آرد رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. شیر رو هم آروم آروم اضافه کنید و بهم بزنید تا نرم بشه.
!!! حواستون باشه شیر رو یه دفعه ای اضافه نکنید. شیر رو باید آروم و تا زمانی اضافه کنید که سس به غلظت دلخواهتون برسه.
2. برگ بو، دانه فلفل کوبیده و ساقه آویشن رو اضافه کنید. حالا برای 10 دقیقه در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید مواد سس تو دنیای خودش باشه و روی حرارت ملایم بپزه.
3. بعد از 10 دقیقه زیر قابلمه رو خاموش کنید و سس رو با یه آبکش کوچیک صاف کنید. حالا وقت اضافه کردن نمک و فلفل و جوز هندی هست. آخر سر هم تخم مرغ ها رو به سس تقریبا داغ (نه در حال جوش) اضافه کنید.
نکته آشپزی : برای آماده کردن سس بشامل چاشنی دار معطر، 55 گرم گوشت و یدونه پیاز خرد شده رو تو کره تفت بدید. بعد آرد، شیر و چاشنی هارو اضافه کنید و بپزید و سس رو از صافی رد کنید.