غذاهای اصلی

خورشت کرفس

خورش کرفس

خورشت کرفس یکی از اصلی ترین خورشت های ایرانی ها هست که بالطبع طرفداری خاص خودش رو (مثل من) داره. برای خود من یکی از چیزهایی که خستگی کار یک هفته رو قشنگ میتونه بشوره ببره، خورشت کرفس آخر هقته هست. کرفس خیلی خواص داره و یکی از اصلی ترینشون رو میتونم یگم که رفع کمردرد هست. اگه از کمردرد رنج میبرید کرفس رو تو برنامه غذاییتون بگنجونید.
خورش کرفس به دو صورت سرو میشه. یعنی هم با لوبیا درست میکنن و هم بدون لوبیا. این دیگه بر میگرده به ذائقه شما که کدوم رو دوست دارید. اینکه خورشت کرفس چه سبزی میخواد؟ سوال خیلی هاست. سبزی این خورشن نعناع و جعفری هست. ژینولند رو همراهی کنید تا آموزش خورشت کرفس رو با هم داشته باشیم. عکس خورشت کرفس رو هم براتون گذاشتم:) خب بریم ببینیم که خورشت کرفس چطوری درست میشه؟سبزی خورشت کرفس


مواد لازم برای پخت خورشت کرفس:

گوشت قرمز : 300 گرم
کرفس خرد شده : 500 گرم
برگ کرفس خرد شده : 300 گرم
نمک و فلفل : به مقدار لازم
لیمو عمانی : 3 عدد
زردچوبه : 1 قاشق غذاخوری
لوبیا : 1 لیوان
جعفری و نعناع خرد شده : 100 گرم (تناسب نعناع و جعفری باید 1 به 4 باشه. مثلا به ازای 1 قاشق نعناع باید 4 قاشق جعفری داشته باشید. باشد که در راه آشپزی ریاضیات و مثلثاتمون هم خوب بشه)
پیاز خرد شده : 1 عدد بزرگ
آب : 2 لیتر
رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری

مواد لازم و سبزی خورشت کرفس


طرز پخت خورشت کرفس :

1- ساقه های کرفس رو خوب و تمیز و مامان پسند بشورید و بعد به اندازه دلخواهتون خردشون کنید. برگ های کرفس رو هم به همین روال خرد کنید. سعی کنید از برگ هایی که رنگ سبز روشن دارن استفاده کنید. چون تازه تر و در نتیجه خوشمزه تر هستند و بهتون کمک میکنه تا یه خورشت کرفس جا افتاده و مجلسی درست کنید.

2- حالا کرفس ها رو کمی با روغن تفت بدید و یواش یواش برگ های کرفس و نعناع و جعفری رو هم اضافه کنید.

پخت خورشت کرفس
پیازی رو که خرد کردید با روغن خوب سرخ کنید تا رنگش طلایی بشه و بعد گوشت رو اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید.
زردچوبه و نمک و فلفل رو هم اضافه کنید و تفت بدید و آخرش هم رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنید. رب رو خوب تفت بدید تا به خورد مواد بره و خورشت شما خوش رنگ بشه.

3- حالا مخلوط کرفس و سبزیجات رو هم اضافه کنید. مواد رو خوب هم بزنید تا یکدست بشن و بعدش آب رو اضافه کنید و بعد از اینکه یه قل کوچیکی خورد، لیموعمانی ها رو هم اضافه کنید. با چنگال یا کارد 2-3 تا سوراخ تو لیمو عمانی ها ایجاد کنید تا عطر و طعمش بیشتر به خورشتتون اضافه بشه.

4- شعله گاز رو زیاد کنید و بعد از اینکه خورشت کرفس یکی دو تا قل خورد زیر گاز رو کم کنید و بذارید با شعله ملایم بپزه. زمان پخت خورشت کرفس حدود یک ساعت هست. بعد از یک ساعت کمی از خورشت رو تست کنید و اگه نیاز به اضافه کردن نمک و آبلیمو داشت اضافه کنید و در نهایت سرو کنید.
خورشت کرفس حرفه ای شما آماده است و میتونید با سالاد شیرازی که قبلا براتون دستور تهیه اش رو گذاشتم و دوغ و ترشی نوش جان کنید.

خورشت کرفس با سالاد شیرازی

تو مواد اولیه لوبیا رو هم گذاشتم ولی همانطور که میبینید تو دستور آشپزی چیزی ازش نگفتم. کسانی که دوست دارند خورشت کرفس با لوبیا درست کنند، به روش زیر اینکارو بکنید.

خورشت کرفس با لوبیا
لوبیاها رو از شب قبل تو آب خیس کنید تا نفخشون گرفته بشه، قبل از پختن هم 10 دقیقه تو آب بجوشونید تا کاملا نفخ لوبیاها از بین بره. بعد موقعی که دارید خورشت کرفستون رو باز میذراید، قبل از اضافه کردن لیمو امانی یعنی مرحله یکی مونده به آخر، لوبیاها رو هم اضافه کنید.
اگر دوست داشتید میتونید خورشت کرفس با مرغ رو هم امتحان کنید. مراحل همینه منتها به جای گوشت قرمز، از گوشت مرغ استفاده میکنید.

خورش کرفس با مرغ

امتیاز کاربر: 4.85 ( 2 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا